Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Γράμμα παιδιού προς ΣΥΓΑΠΑ: Μαθήματα προς γονείς

Μακάρι να είχαν οι γονείς μου το ενδιαφέρον να διαβάσουν τις δημοσιεύσεις αυτές..ή έστω ένα σχετικό βιβλίο ή έστω άρθρο περί της αντιμετώπισης των παιδιών κατά και μετά, το διαζύγιο (γιατί την πρόσβαση την είχαν σε όλα τα μέσα (ιντερνετ, βιβλία, εφημερίδες, κ.λ.π.).

Ο λόγος που έγινα μέλος της σελίδας αυτής (ΣΥΓΑΠΑ), -παρ'ότι είμαι 17 ετών- είναι πώς ήθελα να διευκολύνω και να καθοδηγήσω τους γονείς μου σ'ένα "καλό και όσο το δυνατόν πιο ανώδυνο" διαζύγιο.
Άσχετα με το άν βοήθησα και σε τί βαθμό,είδα εν καιρώ πως όσο κι αν νόμιζα οτι θα σταθώ δυναμικά στα επί του διαζυγίου θέματα που είχαν επιρροές σε εμένα παράλληλα με την εφηβεία μου, στο τέλος λύγισα κυριολεκτικά.
Και πιστέψτε με εν κατακλείδι, το να "βλέπω" τις ακρότητες μίσους, εκδίκησης και τις αποπειρες απομάκρυνσης εμού από κάθε γονέα απο τον άλλο αντίστοιχα, ήταν κάτι πολύ απογοητευτικό.
Οι άνθρωποι που εκ φύσεως αναμένεται να σε πλημμυρίσουν αγάπη "τυφλώθηκαν" στη βορρά της εχθρικής διάθεσης και αισθάνομαι κυρίαρχο θύμα.
Για να βρίσκομαι ακόμη "εδώ" σημαίνει πως αναζήτησα νέα πρότυπα (ύστερα απο αυστηρή κρίση..) και πήρα δύναμη....πράγμα που δεν νομίζω πως αναμένεται απο άτομα της ηλικίας μου...
Μην έχετε απαιτήσεις απροσάρμοστες απο τα παιδιά σας....θυμηθείτε πως μπορεί εσείς να αισθάνεστε δυνατοί και έτοιμοι για χωρισμούς και διαζύγια σαν κορμός δεντρου...αλλά τα της ηλικίας μου άτομα...σας διαβεβαιώ αισθανόμαστε κλωνάρια που στο πρώτο "φύσημα" του ανέμου θα
"σπάσουν"...
Για μένα όποιοσδήποτε μπαίνει στην διαδικασία τεκνοποίησης, είναι σύζυγος, φίλος και σύντοφος δευτερευόντως...διότι πρώτα απ'όλα είναι ΓΟΝΕΑΣ..!
Καλό σας βράδυ... ~Η.Χ.~ 26-10-2011

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Σεμινάρια Συμβουλευτικής για διαζευγμένους γονείς

Ο ΣΥΓΑΠΑ σε συνεργασία με τον οργανισμό συμβουλευτικής 'Ασημάκης' , Μητροπόλεως 25, 6ος όροφος, οργανώνει κάθε Πέμπτη 6-8μμ, σεμινάρια συμβουλευτικής για άνδρες-γονείς και πατεράδες με θέματα διαζυγίου, επιμέλειας, επικοινωνίας με παιδιά. Επικοινωνήστε με το ΣΥΓΑΠΑ (6942989785/2310524285) http://www.sos-sygapa.eu/  / http://goneas.blogspot.com/  .

goneas2005@yahoo.gr  / spitalas@gmail.com  

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Πότε θα πάψει ο ρατσισμός κατά των διαζευγμένων μπαμπάδων? - Νέος Νόμος

Ο νέος νόμος περί ρατσισμού:
Εξασφαλίζεται ότι η διερεύνηση και ποινική δίωξη των εγκλημάτων ρατσισμού και ξενοφοβίας γίνεται αυτεπάγγελτα και δεν εξαρτάται από αναφορές ή καταγγελίες των θυμάτων, τα οποία είναι συχνά ιδιαιτέρως ευάλωτα και διστάζουν να κινήσουν δικαστικές διαδικασίες.

Θεσπίζεται η διοικητική ευθύνη των νομικών προσώπων που εμπλέκονται με οποιοδήποτε τρόπο σε εκδηλώσεις ρατσισμού και ξενοφοβίας ή στη διάπραξη εγκλημάτων με τέτοια κίνητρα.

Επεκτείνεται η προστασία και σε ομάδες ή πρόσωπα που δεν προσδιορίζονται μόνο με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή τους αλλά και τον γενετήσιο-σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Επίσης, εκτός από τις προσβολές εναντίον ομάδων ή προσώπων αξιόποινες θεωρούνται και οι ρατσιστικές και ξενοφοβικές εκδηλώσεις που στρέφονται κατά πραγμάτων (κινητών ή ακινήτων), τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως ή κατ' αποκλειστικότητα από τις παραπάνω ομάδες ή πρόσωπα (όπως π.χ. θρησκευτικά αντικείμενα, εθνικά σύμβολα, οίκοι λατρείας, χώροι διαμονής, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας, κ.λπ.).
ΕΡΩΤΗΜΑ: Αραγε αφορά τον σεξιστικό ρατσιμό κατά των πατεράδων που ισχύει στα δικαστήρια?

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Διαζευγμένοι: Αλλαγή του Ε9 έως τις 22 Δεκεμβρίου 2011


Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου, θα έχουν τη δυνατότητα, τόσο τα φυσικά, όσο και τα νομικά πρόσωπα, για να υποβάλουν τις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων Ε9, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Ποιοί έχουν υποχρέωση υποβολής δήλωσης Ε9 για φέτος:

    - Φυσικά και νομικά πρόσωπα που εντός του 2010 απέκτησαν εμπράγματα δικαιώματα πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας ή οίκησης σε ακίνητα.
    - Φυσικά ή νομικά πρόσωπα που εντός του 2010 είχαν οποιαδήποτε μεταβολή στα ακίνητά τους, τα οποία είχαν δηλωθεί στο Ε9 τα προηγούμενα έτη.
    - Κάθε υπόχρεος που στις δηλώσεις Ε9 (ετών 2005 έως 2010) συμπεριέλαβε σύζυγο ή λοιπά προστατευόμενα μέλη, εφόσον έχουν επέλθει εντός του 2010 μεταβολές στην οικογενειακή του κατάσταση, όπως αυτή έχει απεικονισθεί στις δηλώσεις Ε9 των προηγούμενων ετών, ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν μεταβολές στην περιουσιακή του κατάσταση.
Οι μεταβολές στην οικογενειακή κατάσταση που πρέπει να δηλωθούν είναι ο γάμος, εφόσον η σύζυγος έχει ακίνητα, η διάσταση, το διαζύγιο, η παύση χαρακτηρισμού των τέκνων ως προστατευομένων μελών σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (Κ.Φ.Ε.) ή ο θάνατος.
    - Οικοπεδούχοι και εργολάβοι, εφόσον έχουν υποχρέωση.
Πηγή: ΑΜΠΕ Επιμέλεια: Νάσος Μπράτσος
http://www.ert.gr/index.php/eidiseis/ellada/oikonomia/25840-9----22-.html

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Όταν χάνεται ένας γονέας η θλίψη του παιδιού μπορεί να παραταθεί

Η θλίψη που νιώθουν παιδιά και έφηβοι μετά τον ξαφνικό θάνατο ενός γονέα περιορίζεται με το πέρασμα του χρόνου για τους περισσότερους, αλλά ορισμένοι εμφανίζουν παρατεταμένη θλίψη που μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη και να παρεμβληθεί με τη φυσιολογική λειτουργικότητα, αναφέρει νέα έρευνα.

Ερευνητές αρχικά εξέτασαν 182 παιδιά και εφήβους, ηλικίας 7 έως 18 ετών, που είχαν την εμπειρία θανάτου ενός γονέα από αυτοκτονία, φυσικά αίτια ή ατύχημα. Επανεξετάστηκαν στον πρώτο και δεύτερο χρόνο 165 και 141 από τους εθελοντές αντίστοιχα, δήλωσαν οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ.