Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Πέντε συμβουλές για έναν καλύτερο... χωρισμό

Για πολλούς, είναι πιο εύκολο να τους χωρίζουν παρά να ζητούν οι ίδιοι το χωρισμό... Εδώ σας παραθέτουμε 5 συμβουλές που θα κάνουν την εμπειρία αυτή λίγο πιο ανώδυνη.

1. Υστεροφημία, αυτή η άγνωστη

Ξέχνα την οποιαδήποτε καβάτζα του να διατηρήσεις αλώβητο το προφίλ και το status του «πιο γλυκού άντρα στον πλανήτη» (τίτλο τον οποίο σου είχε η ίδια απονείμει μέσα στη σχέση σας, αφού ήσουν το «γλυκουλίνι» της...!). Δώσε της απλόχερα την ευκαιρία και το προνόμιο να σε μισήσει κατάφωρα που τη χωρίζεις εσύ (γιατί οι γυναίκες, έστω και μόνο για εγωιστικούς λόγους, θέλουν εκείνες να μας χωρίζουν και μετά να το παίζουν Μαρίες Τερέζες που ενδιαφέρονται και μας συμπονούν και που το έκαναν για το καλό μας, «για να βρούμε μια που θα μας αξίζει...». Ξερνάω τώρα). Δώσε της την «ικανοποίηση» να σε σιχαθεί πατόκορφα, να μη θέλει να σε δει ούτε ζωγραφιστό, να κάνει χαρτοπόλεμο ό,τι χάρτινη κοινή φωτογραφία (πιθανώς) έχετε (αλλιώς να πατήσει χωρίς ανενδοίαστα το Delete All του φακέλου με τις «My love and I» ψηφιακές φωτογραφίες σας). Δεν έχει κανένα νόημα να παλεύεις για τη υστεροφημία σου όταν εσύ την έχεις χωρίσει. Δεν υπάρχει υστεροφημία σε αυτήν την περίπτωση. Μόνο σκόρπιες φήμες για σένα, θα τις ακούσεις από τρίτες πηγές καθοδόν, για τον ανδρισμό σου, για τα χούγια σου, για τις παραξενιές σου και για τον χρόνο που της έφαγες (ακόμη κι αν η σχέση σας κράτησε κάνα εξάμηνο το πολύ).

2. Καθαρός χωρισμός αστραπές δεν φοβάται

Όταν το new rock / indie / alternative συγκρότημα των Βρετανών Vaccines συνέθετε το πολύ γκαζιάρικο ροκ τραγούδι (με σαφείς Ramones επιρροές) «Post Break-Up Sex», μάλλον δεν είχε στο μυαλό του τις συνέπειες αυτού του τολμήματος (ή πιθανώς να αδιαφόρησε πλήρως τι συντρίμμια θα προξενήσει στις ερωτικές ζωές των πρόσφατα χωρισμένων που ξαναμπαίνουν στον σεξοπειρασμό). Το αν θα λειτουργήσει όπως πρέπει, «χωρίς παράπλευρες απώλειες», ένα ωμό σεξάκι μετά το χωρισμό σας, όλα παίζουν και από το χαρακτήρα της χωρισμένης. Αν το πάρει επίσης απόφαση ότι «το τινάξατε το μαγαζάκι στον αέρα» και δεν πληρώνει κανείς «ανακαίνιση», τότε άφοβα και χωρίς δεύτερη σκέψη βγάλτε τα μάτια σας και στις χαιρετούρες πείτε «εις το επανιδείν» και από δω παν κι άλλοι. Αν εκ των υστέρων σου αρχίσει τσιριμόνιες, sms μεταμεσονύκτια κλπ., τότε το σεξάκι ήταν λάθος. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: καταρχήν, όταν λέμε «καθαρός χωρισμός», εννοούμε «ΧΩΡΙΣΜΟΣ», χωρίς πισωγυρίσματα και δεύτερες σκέψεις και -κυρίως- χωρίς «reunion sex», χωρίς αυτό το «σκοτεινό-δολοπλόκο-παραπλανητικό» σεξ, που το κάνεις μαζί της και καλά πάνω στα χωρίσματα, για την τιμή των όπλων και για λίγη «οικεία ευχαρίστηση, διότι πού να τρέχεις, βρε αδερφέ, νυχτιάτικα», και καταλήγεις πάλι αλά μπρατσέτα (χωρίς να το θες), ενώ προηγουμένως της είχες κουνήσει όχι απλώς μαντήλι, ολόκληρο καραβόπανο. Την ξέρεις τη συνέχεια; Επειδή οι κυρίες είναι μεγάλες αλεπούδες, θα σε χωρίσει η ίδια, στο πιτς φιτίλι, απλά και μόνο για την ηδονή του να έχει εκείνη τον τελευταίο λόγο. Οπότε, ηθικό δίδαγμα: δεν ξανακάνεις σεξ με γκόμενα που έχεις χωρίσει ο ίδιος, αν δεν θες να ξαναμπλέξεις. Και το «μπλέξιμο», κυριολεκτικότατο.

3. Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Και τη χαρά

Σκέψου ότι, χωρίζοντάς τη, υπάρχει μια πιθανότητα να είναι τελικά πιο χαρούμενη από ό,τι εσύ. Ή και όχι. Αλλά δεν σε νοιάζει. Εσύ θα έχεις κάνει το «αντρίκειο» χρέος σου. Αν πάλι αρχίσει να εκσφενδονίζει ό,τι πορσελάνη υπάρχει, δεν λυγίζεις με την καμία αν έχεις πάρει απόφαση να χωρίσεις και της το έχεις ξεφουρνίσει. Είπαμε, αν τα ξαναβρείτε, ενώ την άδειασες μία φορά, θα σε αδειάσει εκείνη μία αλλά καλή. Οπότε, αραδιάζοντάς της το μαντάτο (με μικρές, κωδικοποιημένες, παρακαλώ, φράσεις επεξήγησης, δεν γράφεις έκθεση «περί ανθρωπισμού» για τις πανελλήνιες εκείνη τη στιγμή), εμμένεις στη θέση σου, όση κινεζική κεραμοποιεία και να φας στο κεφάλι. Μακροπρόθεσμα θα κερδίσεις τον σεβασμό της για το στιβαρό του χαρακτήρα σου. Ή και όχι. Αλλά δεν σε νοιάζει.

4. Ο λόγος του... βασιλιά

Απέφυγε, όπως ο διάολος το λιβάνι, εκείνη την τραγικότατη γκομενέ ατάκα «δεν έχει να κάνει με σένα, έχει να κάνει με μένα...», ή ακόμη χειρότερα, την κλισαδούρα που σε κολλάει στον τοίχο και σε πυροβολεί με επαναληπτική καραμπίνα «είσαι πολύ καλή για μένα, σου αξίζει κάποιος καλύτερος» (τον νου σου, 3 στις 4 φορές που η συγκεκριμένη ατάκα χρησιμοποιείται από γυναίκες είναι κατόπιν απιστίας τους και πολλαπλών ενοχών που κουβαλάνε λόγω της κουτσουκέλας τους, οπότε η γυναικεία ιδιοσυγκρασία, αν πετάξεις εσύ αυτή την ατάκα-τζιζ, θα σε θεωρήσει «άπιστο Θωμά» και θα σε καταχωρήσει στους αναίσχυντους, ακόμη κι αν εσύ απλώς θες να τη χωρίσεις την τρελέγκω, επειδή είναι θεόμουρλη, αλλιώς θα την πνίξεις). Πίσω στην αποδόμηση των δυο παραπάνω απαγορευτικών ατακών που δεν πρέπει να αναφέρεις χωρίζοντας, γιατί απλώς δεν είναι «αντρίκεια» πράγματα: το να φέρεσαι με συγκατάβαση, ενώ της έχεις πετάξει κατάμουτρα χωρισμό, είναι το ίδιο σαν να έχεις αφήσει γραμμένο post-it στο ψυγείο και να της λες ότι «αγάπη μου, σε χωρίζω». Φέρσου έντιμα, τίμα τα παντελόνια που φοράς και μίλα κοφτά, to-the-point, κράτα ένα κάποιο συναίσθημα (τιμής ένεκεν, για την προϊστορία σας και μόνο) και απόφυγε τις πολλές πολλές εξηγήσεις.

5. Τα λουλούδια στην κυρία από μένα

Λέγεται ότι ο JFK Jr., όταν ήθελε να χωρίσει μια γυναίκα (και η αλήθεια είναι ότι είχε στο ενεργητικό του πολλές επώνυμες και κουκλάρες γυναίκες), έστελνε ένα μπουκέτο λουλούδια. Ανεπιβεβαίωτη η φήμη, αλλά ως γενική ιδέα δεν είναι κακό να κρατήσεις το συναισθηματικό της όλης κίνησης κατά νου (μπορεί να το μετουσιώσεις σε μια άλλη παραπλήσια ιδέα). Κι αν σου βγει, κάνε το. Χωρίς ενοχές. Στην τελική, θα νιώσεις εσύ καλύτερα. Για εκείνη, αφού τη χώρισες, τι κόπτεσαι;

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Αρπαγή παιδιών διότι της πήραν την επιμέλεια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πάτρα, 15 Νοεμβρίου 2013
ΓΟΝΙΚΗ ΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΟΥΦΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ & ΣΟΥΦΗ ΔΙΟΝΥΣΗ, 7 ΕΤΩΝ
Τα ανήλικα δίδυμα αδέλφια, Χρυσούλα και Διονύσης, 7 ετών, την επιμέλεια των οποίων έχει ο πατέρας τους με απόφαση ασφαλιστικών μέτρων από τις 12/8/2013, απομακρύνθηκαν από τη μητέρα τους χωρίς νόμιμο δικαίωμα, από το Επιτάλιο Ηλείας, προς άγνωστη διεύθυνση. Ο πατέρας των ανηλίκων αγωνιά για την τύχη τους και ευελπιστεί στη βοήθεια όλων μας για την ανεύρεσή τους.

Η Χρυσούλα έχει ύψος 1,25μ και ζυγίζει 27 κιλά. Έχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια. Ο Διονύσης, έχει επίσης καστανά μαλλιά και μάτια. Έχει ύψος 1,22μ και ζυγίζει 19 κιλά.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλούμε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Οργανισμό μας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το εικοσιτετράωρο (24 ώρες), στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000 καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα πλαίσια των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων. Σε διεθνές επίπεδο «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:

● Eίναι μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children), το οποίο εδρεύει στην Washington των Ηνωμένων Πολιτειών.

● Είναι μέλος του Δ.Σ. στο Missing Children Europe.

Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά
Ευρωπαϊκή Γραμμή Για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116.000

Ποιός καταλαβαίνει την αγωνία του πατέρα?
Γιατί τώρα ενδιαφέρονται οι φορείς που μια μάνα σε απόγνωση 'πήρε' τα παιδιά της από φόβο μήπως και δεν τα ξαναδεί?
Γιατί δεν ακούτε το ΣΥΓΑΠΑ (www.sos-sygapa.eu) όταν αναφέρει οτι όλο το σύστημα πρέπει να διαρθρωθεί σωστά ώστε να αποφεύγονται αυτές οι ενέργειες οι οποίες δεν είναι προς το συμφέρον των παιδιών? 
Πότε θα υπάρξουν στην Ελλάδα κοινωνικές υπηρεσίες, πραγματογνώμονες, διαμεσολάβηση, συνεπιμέλεια, ειδικοί οικογενειακοί δικαστές, ενημερωμένα σχολεία, δάσκαλοι, δικηγόροι, δικαστές, εισαγγελείς, παιδο-ψυχίατροι, κτλ? Γιατί δεν παρακολουθούν την ΑΚΑΔΗΜΪΑ ΓΟΝΕΩΝ ΣΥΓΑΠΑ ώστε να ενημερωθούν?
ΣΥΓΑΠΑ  www.sos-sygapa.eu  

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ

Η "ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ" ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ


Καινοτομούμε
   Αναβαθμίζουμε τα προσόντα σας

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ





Δημιουργήσαμε Ειδικά Τμήματα 
Εκπαιδευτών Πληροφορικής Τυφλών Ατόμων

Η κατάρτιση πραγματοποιείται από Εκπαιδευτές με πιστοποίηση

Συμπεριλαμβάνεται εκπαίδευση

στη συνοδεία Τυφλών & στη Γραφή Braille

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ 10 ΑΤΟΜΩΝ

BAKXOY 19 - 23 - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΠΛΗΣΙΟΝ Ν.Σ. ΣΤΑΘΜΟΥ
Τηλ. εγγραφών: 2310.500191

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Χρόνια ψυχολογικά προβλήματα από τραμπουκισμό στα παιδιά

 

Ο τραμπουκισμός των παιδιών
αφήνει για χρόνια τα σημάδια του.

Τα παιδιά που υφίστανται εκφοβισμό και καταπίεση (bullying) στο σχολείο τους ή στις παρέες τους, αντιμετωπίζουν ως ενήλικες αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν μικρότερα ή μεγαλύτερα ψυχολογικά προβλήματα, όπως διαταραχές άγχους, κατάθλιψη και τάσεις αυτοκτονίας, σύμφωνα με μια νέα έρευνα αμερικανών ψυχιάτρων.ο εκφοβισμός μπορεί συχνά
να προκαλέσει μόνιμη ψυχική ζημιά
Η μελέτη, η πλέον μακρόχρονη μέχρι σήμερα, ανατρέπει την αντίληψη ότι το φαινόμενο του «τραμπουκισμού» στο σχολείο έχει προσωρινή μόνο ψυχική επίπτωση στα παιδιά και συνήθως ξεπερνιέται μετά από ένα διάστημα.
Αντίθετα, δείχνει ότι ο εκφοβισμός μπορεί συχνά να προκαλέσει μόνιμη ψυχική ζημιά σε ένα άνθρωπο και γι' αυτό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και να αντιμετωπιστεί στο μέτρο του δυνατού απ' όλους τους εμπλεκόμενους (πολιτεία, εκπαιδευτικούς, γονείς και τους ίδιους τους μαθητές).
Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία σε βάθος χρόνου, για πάνω από μια 20ετία, τα οποία αφορούσαν περίπου 1.400 παιδιά ηλικίας εννέα έως 16 ετών. Από αυτά, περίπου ένα στα τέσσερα είχε πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού (αγόρια και κορίτσια σχεδόν στο ίδιο ποσοστό), ενώ ένα στα δέκα παραδέχτηκε ότι είχε ασκήσει λεκτική ή σωματική βία σε άλλο παιδί. Ορισμένα παιδιά είχαν κατά καιρούς παίξει διπλό ρόλο, τόσο του θύτη, όσο και του θύματος.
Οι αμερικανοί ψυχίατροι παρακολούθησαν αυτά τα παιδιά και μετά την ενηλικίωσή τους για να αξιολογήσουν τις επιπτώσεις του σχολικού εκφοβισμού στη ψυχική υγεία των νέων. «Εκπλαγήκαμε από το πόσο βαθιά ο σχολικός εκφοβισμός επηρεάζει την μακροπρόθεσμη υγεία ενός προσώπου. Η ψυχική ζημιά δεν εξαφανίζεται έτσι απλά, επειδή κάποιος μεγαλώνει και σταματά να πέφτει πια θύμα σχολικού εκφοβισμού. Οι συνέπειες τον συνοδεύουν από την παιδική ή εφηβική ηλικία του, προκαλώντας μια μεγάλη γκάμα προβλημάτων αργότερα», δήλωσε ο Γουίλιαμ Κόπλαντ.
Μια προηγούμενη σχετική έρευνα στη Φιλανδία είχε καταλήξει σε ανάμικτα συμπεράσματα, βρίσκοντας ότι τα μεν αγόρια είχαν λίγα ψυχικά προβλήματα σε βάθος χρόνου, ενώ αντίθετα πολλά κορίτσια υπέφεραν μακροπρόθεσμες ψυχικές διαταραχές.
 ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΜΗΤΕΡΕΣ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΕΣ www.sos-sygapa.eu ΣΥΓΑΠΑ