Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

GONEAS PATROTIS ΠΑΤΡΟΤΗΣ: Η μεγάλη ανατροπή στο Οικογενειακό δίκιο

GONEAS PATROTIS ΠΑΤΡΟΤΗΣ: Η μεγάλη ανατροπή στο Οικογενειακό δίκιο: Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΓΑΠΑ, σας καλεί,  την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014, από ώρα 10 το πρωί έως το βράδυ, στο νέο ...

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΓΑΠΑ, σας καλεί, την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014, από ώρα 10 το πρωί έως το βράδυ, στο νέο γραφείο, επί της Φωκίωνος Νέγρη 64 - 1ος όροφος για να μας δώσετε τις εμπειρίες σας από τα οικογενειακά θέματα και να σας στηρίξουμε στον αγώνα σας. www.sos-sygapa.eu 
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2106411977 & 6906275419. Συμβαίνουν κοσμο-ιστορικά γεγονότα και εσείς μένετε αδρανείς?


ΚΛΟΠΉ ΔΑΚΤΥΛΙΔΙΟΎ ΓΆΜΟΥ, ΔΗΜΌΣΙΑ

Πρόταση γάμου με αρπαγή δαχτυλιδιού...

Δείτε στην κινούμενη εικόνα που ακολουθεί έναν επίδοξο ληστή να βουτάει από τα χέρια ενός νεαρού σε χρόνο dt το δακτυλίδι με το οποίο προσπαθούσε να κάνει πρόταση γάμου στην κοπέλα του.

Χαρακτηριστική είναι και η έκπληξη που είναι χαραγμένη στα πρόσωπα της κοπέλας και των αυτόπτων μαρτύρων.

Πηγή: ClopYPastE.gr

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΟΤΑΝ ΠΕΤΑ Ο ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ...

http://akrasakis.blogspot.gr/2014/03/blog-post.html Από το SITE ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ

Ποιος φανταζόταν ότι ο μεταξωτός χαρταετός, 2.800 ετών, προερχόμενος από την Κίνα, θα είχε πάρει στις μέρες μας τόσο μεγάλες διαστάσεις και θα πετούσε καμαρωτός κάθε χρόνο την Καθαρή Δευτέρα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Λένε ότι οι κινέζοι φιλόσοφοι Mozi and Lu Ban σκαρφίστηκαν την κατασκευή του.



ΟΙ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ...
Για να μεταφέρει μήνυματα ή ακόμα και για να μετριούνται αποστάσεις, η θερμοκρασία ή και η ταχύτητα των ανέμων. Άλλες φορές στολιζόταν με χορδές και σφυρίχτρες, για να κάνει μουσικούς ήχους κατά την ώρα της πτήσης του. Ουσιαστικά, το πέταγμα του χαρταετού έχει εξαγνιστικό χαρακτήρα. Η ύλη υποτάσσεται στην αγκαλιά του αέρα και πραγματοποιεί τα πιο άπιαστα όνειρα κάθε ανθρώπου. Δεν είναι τυχαίο ότι το πέταγμά του έχει συνδεθεί με την έναρξη της Μεγάλης Σαρακοστής, που σηματοδοτεί την έναρξη της νηστείας πριν από το Πάσχα.

Το πέταγμα του χαρταετού, που άρχισε να εμφανίζεται μεταγενέστερα κατά την ημέρα της Καθαρής Δευτέρας, καθιερώθηκε, για να συσφίγγονται οι σχέσεις των ανθρώπων, καθώς με αφορμή το πέταγμά του συγκεντρώνονται όμορφες παρέες, με νηστίσιμα φαγητά και διασκεδάζουν κοντά στη φύση.

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΕΝΑ ΧΑΡΤΑΕΤΟ
  1. Παίρνετε ένα κομμάτι χαρτί (όποιο χρώμα επιθυμείτε εσείς) και κόψτε το σε σχήμα διαμαντιού. Μπορείτε να χρησιμοποιήστε και πλαστική σακούλα ή και εφημερίδα. Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τέσσερα διαφορετικά κομμάτια, αλλά θα πρέπει να προσέξετε να τα κολλήσετε σωστά μεταξύ τους, χωρίς να αφήνετε κενά (προτεινόμενο μέγεθος: 102 εκ.).
  2. Δέστε δύο ξύλινες ράβδους μεταξύ τους, όσο πιο σφιχτά γίνεται, ώστε να σχηματίζουν έναν σταυρό (προτεινόμενα μεγέθη: 90 εκ. και 102. εκ.).
  3. Τρυπήστε σε δύο σημεία το χαρτί που έχετε κόψει ήδη σε σχήμα διαμαντιού στην εσωτερική γωνία, εκεί που οι ξύλινες ράβδοι σχηματίζουν το σταυρό, και περάστε ένα παχύ κορδόνι. Μπορείτε, εναλλακτικά, να περάσετε το σπάγγο στις άκρες του σταυρού που σχηματίζουν τα ξυλαράκια, και στη συνέχεια να κολλήσετε το χαρτί σας. Προσοχή: Nα είναι τεντωμένο. 
  4. Χρησιμοποιώντας το άλλο άκρο του κορδονιού κάντε το ίδιο στις άκρες που σχηματίζονται από τα ξυλαράκια σας.
  5. Κόψτε χρωματιστές λωρίδες χαρτιού και κρεμάστε τες στις τρεις από τις τέσσερις άκρες που σχηματίζει ο χαρταετός σας, χωρίς να βάλετε ουρά, όμως, στην κορυφή. Ή μπορείτε να βάλετε ουρά μόνο στην κάτω του άκρη. Αν θέλετε, ζωγραφίζετε το χαρταετό σας, όπως σας αρέσει. 
  6. Για το χαλινάρι ή αλλιώς τα ζύγια σας: Ξεκινάτε από τις απέναντι άκρες των ξύλινων ράβδων σας. Δένετε από ένα κομμάτι σπάγκου, το καθένα ίσο με το μήκος της βέργας, ενώ ένα ίδιο τρίτο το περνάτε από το κέντρο του χαρταετού (εκεί που ενώνονται οι ράβδοι). Τέλος, δένετε και τα τρία μεταξύ τους όσο πιο σφιχτά μπορείτε και εκεί που σχηματίζουν την άκρη τους, ενώνετε με την καλούμπα σας.
Ο χαρταετός σας είναι έτοιμος να πετάξει!!!

Αν δεν είστε από τους τυχερούς της υπόθεσης που θα πετάξετε το χαρταετό σας στο χωριό σας, σας προτείνουμε τα εξής ιδανικά μέρη στην Αθήνα: Προφήτης Ηλίας στον Υμηττό, Λόφος του Στρέφη στα Εξάρχεια, Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, Μπαρουτάδικο στο Αιγάλεω, Λόφος Φιλοπάππου, Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», Άλσος Τατοΐου, Παραλίες του Σουνίου, Άλσος Συγγρού στο Μαρούσι, Ελληνικό, Πλαζ Φρεαττύδας και άλλα.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 
Μην πετάτε το χαρταετό σας κοντά σε ηλεκτροφόρα σύρματα. Σε περίπτωση που ο χαρταετός σας μπλεχτεί σε αυτά, ποτέ μην προσπαθήσετε να τον ξεμπλέξετε. Κινδυνεύετε από ηλεκτροπληξία. Μην βρίσκεστε κοντά σε δέντρα. Μην πετάτε το χαρταετό σε ταράτσες και σε παραλίες με δύσβατα βράχια. Αν θέλετε, φορέστε γάντια κατά το πέταγμά του, ώστε να μην πληγωθούν τα χέρια σας από το σπάγγο.

Καλή Σαρακοστή! www.sos-sygapa.eu