Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Πρόσκληση σε βιβλιοπαρουσίαση και καφέ, στη Θεσσαλονίκη από ΣΥΓΑΠΑ

http://www.zougla.gr/blog/article/475455

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΩΝ

http://www.sos-sygapa.eu/index.php?view=details&id=2&option=com_eventlist&Itemid =9&lang=el 
Στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012, ώρα 12πμ, στη Λέσχη Αξιωματικών (απέναντι από το Λ. Πύργο), θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Νίκου Σπιτάλα, συγχρόνως με την κοπή της Βασιλόπιτας του ΣΥΓΑΠΑ (Μπαμπά σ' αγαπώ).Το βιβλίο του Δρ Νίκου Σπιτάλα: 'Ανθρώπινα Δικαιώματα, Κινήματα και Επαναστάσεις - Το Κοινωνικό Κίνημα των Διαζευγμένων', εκδόσεις iwite. Πρώτη παρουσίαση: 25/2/2012 στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας και δεύτερη στη Θεσσαλονίκη (26/02/12).
Διαβάστε περισσότερα: http://spitalas.blogspot.com/2012/02/blog-post_08.html#more       H καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα οικονομικά συμφέροντα, η άνιση αντιμετώπιση του άνδρα, οι κοινωνικές ανισότητες, η θηλυκοποίηση των δικαστηρίων, η εμπορευματοποίηση της γυναίκας, τα απομεινάρια του φεμινισμού και το παγκόσμιο σύστημα θυματοποίησης της γυναίκας, οδήγησαν σε ένα κύμα παγκόσμιας αγανάκτησης που στη χώρα μας, έχει αρνητικές επιπτώσεις στα παιδιά. Τελευταία, αναδεικνύεται πρόβλημα στη συνοχή του Κράτους και το έλλειμμα Παδείας, κουλτούρας, πολιτισμού αναδεικνύεται σε όλα τα επίπεδα.



Μπορεί το οικονομικό πρόβλημα να βελτιωθεί κάποια ημέρα, αλλά το κοινωνικό, που αφορά τρία εκατομμύρια χωρισμένους (άνδρες, γυναίκες, παιδιά), συν την άμεση οικογένειά τους, έχει σοβαρότατη επίπτωση στο μέλλον της χώρας. Η νέα γενιά θέλει γονεϊκά πρότυπα σαν φάρο. Οι εξουσίες (νομοθετική, δικαστική, θρησκευτική, πολιτική) δεν έχουν πυγμή για ν' αλλάξουν τις βασικές δομές, συνεπώς, μόνο ένα κίνημα ζωντανό μπορεί ν΄ ανατρέψει την τελματώδη κατάσταση. Το βιβλίο αυτό διαπραγματεύεται ιστορικά δεδομένα για κινήματα και επαναστάσεις στον τελευταίο αιώνα. Παραλληλίζει το νέο κίνημα των διαζευγμένων με τα υπάρχοντα που άλλαξαν τον κόσμο. Περιλαμβάνει κείμενα από γυναίκες που διεκδίκησαν ισότητα ως φεμινίστριες, αλλά τώρα στηρίζουν τα δικαιώματα των ανδρών. Επίσης, περιλαμβάνει πρωτοπόρους που διεκδίκησαν ανθρώπινα δικαιώματα. Στην Ελλάδα, τα ανθρώπινα δικαιώματα των διαζευγμένων (ανδρών-γυναικών)στηρίζει από το 2004, ο ΣΥΓΑΠΑ>>. http://spitalas.blogspot.com , www.sos-sygapa.eu  Στα > θέματα των διαζευγμένων, των διαζυγίων, των πατεράδων που δεν μπορούν να δουν τα παιδιά τους και των παιδιών διάφορων χωρισμένων παιδιών αναφέρεται το βιβλίο με τίτλο: >(φωτογραφία), που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις iWrite. H πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του κ. Νίκου Σπιτάλα θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου 25 Φεβρουαρίου του2012 στο Δημοτικό Ωδείο της Δράμας (οδός Βεργίνας 218α, τηλέφωνο με αριθμό κλήσης: 2.5210- 47.022.Στο οπισθόφυλλο της πολύ ενδιαφέρουσας έκδοσης αναφέρονται τα εξής: .
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα Ο Νίκος Σπιτάλας(φωτογραφία) κατάγεται από προσφυγική οικογένεια της Αδριανούπιολης και έχει τρία παιδιά. Σπούδασε στη Γαλλία: Αρχιτεκτονική, Πολεοδομία, Χωροταξία και Πληροφορική. Απέκτησε μεταπτυχιακό στην Οικονομία και στην Ανάπτυξη- Περιβάλλον. Είναι κάτοχος Διδακτορικού στην Αστική Γεωγραφία. Έχει εκλεγεί Προϊστάμενος του Τμήματος Αρχιτεκτονικής Τοπίου Δράμας και εργάζεται ως καθηγητής από το 1997. Δίδαξε σε Πανεπιστήμια της Ελλάδος και της Γαλλίας και έχει πάνω από εκατό δημοσιεύσεις, επιστημονικές και κοινωνικές. Πήρε βραβεία από την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Γαλλίας για την προσφορά του στον πολιτισμό και στη διάδοση της ελληνικής γλώσσας, ενώ υπήρξε και σύμβουλος στο Υπουργείο Οικονομικών την περίοδο 1999 - 2001. Κατάγεται από μικροαστική οικογένεια και φθάνει μέχρι και την ολοκλήρωση των οραμάτων που έχει στοχεύσει για την κοινωνία. Τον διακρίνει η ειλικρίνεια, το ήθος και η αγωνιστικότητα. Μάχεται για τα δικαιώματα των διαζευγμένων και κυρίως για αυτά των παιδιών των διαζυγίων. Γι' αυτό το λόγο δημιούργησε διεθνές κίνημα (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Κίνημα) για την ισότητα, την οικογένεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Διακρίθηκε στον αθλητισμό (πρώτος σε πανελλήνιους αγώνες παίδων), στο σκάκι κι αλλού. Πήρε βραβεία κι επαίνους στον προσκοπισμό. Μέχρι και σήμερα, είχε παρουσία σε περίπου 200 ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές και σε 200 εφημερίδες και περιοδικά για το κοινωνικό θέμα των διαζυγίων. Επιπλέον, αποτελεί μέλος του ΤΕΕ και του Δ.Σ του συλλόγου μονίμων καθηγητών του ΤΕΙ Καβάλας. Μεταξύ άλλων, είναι ο ιδρυτής και ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότηταςτης Γαλλίας ODYSEE (1985- 1991),  (1991- 1999), του συλλόγου συμβασιούχων καθηγητών πανεπιστημίου,   και του ΣΥΓΑΠΑ. Τέλος, υπήρξε ιδρυτής  και συντονιστής του Παγκόσμιου κινήματος για τα δικαιώματα του πατέρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου