Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

Γενοκτονία, Γενίτσαροι, Αποξένωση και Διαζύγια

Μεγάλο Αγγλικό γραφείο δικηγόρων, κατέθεσε προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης για γενοκτονία των παιδιών των διαζυγίων εφόσον αυτή η γενιά έχει καταστραφεί από θέμα της αποξένωσης που θεωρείται ως κακοποίηση των παιδιών (Σύνδρομο Γονικής Αλλοτρίωσης-Αποξένωσης  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%8D%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%BF_%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82_%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BE%CE%AD%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82).
Ο όρος Γενιτσαρισμός είναι όμως πιο σχετικός και βρίσκεται στο ελληνικό λεξιλόγιο: Οι φοβεροί γενίτσαροι που διέπραξαν φρικτά εγκλήματα από τα έτη 1400 μ.Χ. ώς 1828 μ.Χ. κυρίως στον ελληνικό πληθυσμό ήταν φτωχά παιδιά. Το Σώμα των Γενίτσαρων αποτελούσε επίλεκτη Μονάδα. Στην αρχή σκοπός ήταν το κέρδος χρημάτων από αιχμαλώτους πολέμου που περίμεναν οι οθωμανοί να εξαγοραστούν από τους συγγενείς τους αλλά αυτό δεν έγινε. Ετσι οι αιχμάλωτοι εξισλαμίστηκαν όπως επίσης και τα απαγμένα παιδιά που μετά από επιλογή των πιο συνειδητοποιημένων στο μουσουλμανικό και διοικητικό-στρατιωτικό καθεστώς των Σουλτάνων πέρασαν από έλεγχο αφωσίωσης και εκπαίδευσης.
Η στρατολόγηση των νέων που δεν έχουν ολοκληρώσει την ελεύθερη συνείδησή τους και είναι εξαρτώμενοι πλήρως από τον εξουσιαστή, έχει μοντέρνο εκφυλισμό λεγόμενο 'Σύνδρομο Στοκχόλμης' (http://e-psychology.gr/violence-abuse/256-stockholm-syndrome). Με τη τρομοκρατία, τότε, που μπορεί να παρομοιαστεί με την δικαστηριακή πρακτική σήμερα, όπου με τη βία αποσπούν παιδιά από γονική αγκαλιά με την οποια είναι συνυφασμένη η έως τότε ζωή τους αλλά, μετά το διαζύγιο, αλλάζει -με δικαστική απόφαση- επιμέλεια (εξουσία), δημιουργεί πρόβλημα ψυχιατρικό στα παιδιά τα οποία χάνουν τον προστάτη και παύουν να αντιλαμβάνονται την καθημερινότητα, δεν διαχωρίζουν το καλό από το κακό, ταυτίζονται με τον γονέα-θύτη που έχει αποσπάσει τη δικαστική απόφαση επιμέλειας και μετατρέπουν την αγάπη σε μίσος για τον γονέα που παύει να έχει την επιμέλεια. Τα αποτελέσματα είναι οικτρά και εμφανίζονται στην εφηβεία και στην ενήλικη ζωή ως μόνιμα προβλήματα. Η γενιά του ενός εκατομμυρίου παιδιών διαζυγίων της Ελλάδος έχει πλέον γενιτσαροποιηθεί και θεωρείται η σημαντικότερτη γενοκτονία της μοντέρνας ζωής της χώρας μας. ΣΥΓΑΠΑ http;//spitalas.blogspot.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου