Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Όχι στην Ανάρτηση Φωτογραφιών Ανηλίκων στο Facebook από Διαζευγμένους Γονείς, από τον Συνήγορο του Πολίτη

Φίλος μας και εν διαστάσει Πατέρας δυο ανηλίκων τέκνων, έστειλε Καταγγελία - Αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη, σχετικά με την ανάρτηση και δημοσιοποίηση φωτογραφιών των παιδιών του από την πρώην σύζυγό του στο facebook.


Η απάντηση που έλαβε από τον Συνήγορο του Πολίτη σχετικά με την ανάρτηση φωτογραφιών ανηλίκων τέκνων σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, είναι αυτή που τόσο καιρό φωνάζουμε μέσα από τα site μας:ΜΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK !!

Απόσπασμα από την Απάντηση του Συνηγόρου του Πολίτη:


" .....στα καθήκοντα των γονέων περιλαμβάνεται και η προστασία της ιδιωτικής ζωής των τέκνων τους, αφού σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού (ν.2101/92, αρ.16) 'Κανένα παιδί δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο αυθαίρετης ή παράνομης επέμβασης στην ιδιωτική του ζωή, στην οικογένεια του, στην κατοικία του ή στην αλληλογραφία του, ούτε παράνομων  προσβολών της τιμής και της υπόληψής του' ".        

Να, ολόκληρη η απάντηση:
Σχολιασμός:
Στο εξωτερικό, πολλοί διαζευγμένοι προβάλουν φωτογραφίες των παιδιών τους για πολλούς λόγους τους οποίους αποδεχόμαστε: Συναισθηματικοί, συνέχιση επαφής αλλά και επειδή δεν θέλουν να πιστεύουν τα αποξενωμένα παιδιά οτι ο γονέας τους εγκατέλειψε ή τους ξέχασε. Συνεπώς, η παρέμβαση του Συνήγορου θα πρέπει να είναι καλά ζυγισμένη, πριν. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου